Hrdinové mezi námi

VIDEO: Policisté z OOP Kopidlno pomohli zachránit život mladíkovi, který pravděpodobně vypadl z okna vlaku

Byl pátek, 17. března, když kolem půlnoci přijali policisté z OOP Kopidlno informaci od operačního důstojníka informaci o pohřešování mladého muže. V téměř tu samou dobu dostali informaci policisté od průvodčí z jednoho z vlaků, že má podezření na pád podnapilého muže z okna vlaku.

Sloužící policisté nprap. Bc. Lukáš Veselý a prap. Mgr. Marek Nýč propojili informace s operačním důstojníkem obě dvě oznámení díky tomu, že oznamovatelka pohřešování mladíka svého syna poznala. „Následně se policisté vydali pohřešovaného chlapce do Jičíněvsi podél kolejí ve směru na Nemyčeves hledat. S sebou si vzali defibrilátor a záchranářský batoh a po téměř dvou kilometrech od přejezdu si mladistvého chlapce všiml nprap. Veselý ležícího na levé straně kolejí,“ uvedla por. Ing. Eliška Pospíšilová, tisková mluvčí KŘP Královéhradeckého kraje.

Po přiběhnutí k místu jsme zjistili, že chlapec nekomunikuje, je v bezvědomí, pouze chrčí a na bolestivé podměty nereaguje,“ sdělili zasahující policisté. Následně jsem zahájil srdeční masáž, kdy si chlapec po nějaké době začal dávat ruku na prsa, ale byl stále v bezvědomí“ prozradil nprap. Veselý.  „Srdeční masáž jsme prováděli do příjezdu ZZS, která si následně mladistvého převzala do své péče a letecky ho transportovala do Fakultní nemocnice Hradec Králové“, doplnil prap. Nýč.

Otec chlapce poslal policistům velmi krásné poděkování za záchranu života syna. „Chtěl bych moc poděkovat oběma policistům, protože bez kluka by byl život poloviční. Opravdu jim patří velký dík! Ti dva kluci z Kopidlna, kteří mu poskytli první pomoc, ho zachránili a vrátili mi ho, a to se ani nedá slovy popsat,“ děkoval otec chlapce. „Policistky a policisté jsou při takovýchto situacích vystaveni obrovskému psychickému vypětí, zvláště jedná-li se o takto mladou osobu.  Přestože procházejí školeními zaměřenými na záchranu života, nejsou to fundovaní zdravotníci a není to jejich každodenní činnost. V případě, že policista je u pacienta dříve než zdravotník, berou na sebe do příjezdu záchranáře odpovědnost za resuscitaci člověka. Proto jsem velmi rád, že zasahující policisté jednali od začátku velmi profesionálně a chlapci zachránili to nejcennější, lidský život,“ zhodnotil kladně práci policistů ředitel územního odboru Jičín plk. Mgr. Petr Mucha, MBA.

Policistům nprap. Bc. Lukáši Veselému a prap. Mgr. Markovi Nýčovi patří obrovský dík za záchranu života!

Martin Kramer

Recent Posts

Podmáčený terén, dům téměř pod vodou a k tomu požár, aneb zásah u Třeboně byl pro hasiče a policisty opravdu náročný

Opravdu velmi náročný zásah u požáru má několik jednotek požární ochrany, policisté a příslušníci Zásahové…

2 dny ago

Tři případy rabování v Moravskoslezském kraji, policie ve všech zasažených oblastech provádí hlídkovou činnost

Moravskoslezská policie se v rámci povodní 2024 zabývá hned trojicí případů, kdy se jisté osoby chtěly…

2 dny ago

Česká republika se vzpamatovává z povodní, pomáhají všichni, kdo mohou. Záplavy mají čtvrtou potvrzenou oběť.

Na většině míst se situace v rámci povodňové aktivity zlepšuje. Někde voda opadá, jinde hladiny…

2 dny ago

ON-LINE POVODNĚ 2024: V Ostravě je po povodních na mnohých místech zkáza, někde stále staví protipovodňové hráze, jinde se situace lepší

I v úterý, 17. září, společně můžeme sledovat aktuální dětí v rámci povodňové situace v…

3 dny ago

ON-LINE POVODNĚ 2024: Situace se mění k lepšímu. V Ostravě řeší protrhnutou hráz, záchrana osob v Přívozu stále probíhá

I dnes, v pondělí 16. září, pro vás budeme mapovat situaci tak, aby na jednom…

4 dny ago

Povodně 2024: V neděli je extrémně špatná situace v MSK a OLK, v Jeseníku a okolí padají první domy, část Ostravy se evakuuje!

Ze soboty na neděli se extrémně zhoršila situace v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Již v…

5 dny ago