Aktuálně

FOTO/VIDEO: Dodávka na dálnici D2 narazila zezadu do kamionu, šest zraněných osob

Krátce před devátou hodinou ráno došlo na třetím kilometru dálnice D2 ve směru na Brno k těžké dopravní nehodě dodávkového a nákladního automobilu. Dodávka do nákladního vozu narazila zezadu.

Na místo nehody vyrazily hlídky policie včetně dálničního oddělení, posádky RZP, RV, velkoobjemová sanitka, inspektor provozu a posádka LZS ZZS Jihomoravského kraje a v prvním sledu profesionální hasiči ze stanic Brno Lidická (2xCAS, TA), Židlochovice (RZA a CAS), Brno BVV (RZA a CAS) a Hustopeče (CAS). Hasiči po příjezdu na místo události a provedeném průzkumu začali s vyprošťováním zraněných osob. Nasazena byla dvojice sad vyprošťovacích nářadí, kdy použit byl například i střih pedálů.

Při nehodě bylo dle informací HZS JMK zraněno šest osob. Z dodávkového vozu bylo potřeba vyprostit pět osob. K vyproštění poslední osoby došlo dvaadvacet minut od příjezdu na místo zásahu. Hasiči také zajistili vozidla proti požáru a následně uklidili nečistoty na vozovce způsobené nehodou.

V době záchranných prací byla dálnice směrem na Brno uzavřena, řidiči sjížděli z dálnice na exitu u OC Olympia, směrem na Bratislavu byl provoz chvíli omezen. Dálnici policisté otevřeli kolem půl jedné odpoledne.

Článek bude aktualizován o vyjádření ZZS JMK.

Foto: HZS JMK a PČR

Mohlo by se vám také líbit...