Proti zločinu!

VIDEO: Okrádal a podváděl hendikepované, kriminalisté ho „dostali“

Někteří lidé, pakliže se dá v tomto případě mluvit vůbec o člověku, mají morální hranice posunuty opravdu o dost. Čtyřiatřicetiletý zloděj a podvodník okrádal hendikepované děti i dospělé a své kolegy, spravedlnosti ale neunikl!

Pražští kriminalisté, konkrétně ti z Prahy IV. objasnili případ, kdy jistý muž okrádal vozíčkáře, retardované nebo nevidomé. Několikrát navíc okradl i své kolegy v práci a celkem provedl čtrnáct krádeží. „Pachatel, jako řidič obecně prospěšné společnosti, která přepravuje osoby se zdravotními postiženími, využíval jejich hendikepů a okrádal je. V jednom případě měl autem převézt 12letého Honzíka, který má těžkou mentální retardaci a je na úrovni 2letého dítěte, z domova na týdenní pobyt do integračního centra. Jako vždy dostal Honzík od mámy do batohu peníze a ty si pak v integračním centru jeho pracovníci měli vzít. Jenže tentokrát přijel na tento rutinní převoz jiný řidič než obvykle a Honzíka cestou okradl o 3 tisíce korun,“ uvedl mluvčí policie mjr. Jan Daněk.

Video ze zadržení muže.

V jiném případě vstoupil do obydlí osmdesátileté nevidomé ženy s tím, že jde opravit židli. Když mu paní vařila kávu, ukradl ji šperky za více jak třicet tisíc korun. V dalším případě pak okradl kolegyni v práci. A sice ve chvíli, kdy poskytovala první pomoc jinému z kolegů, kterému se udělalo nevolno. Ženě odcizil peněženku, kdy škoda byla sedm tisíc korun. „Následně tento pachatel začal pracovat v centru sociální péče jako sanitář, kde například ukradl jednomu pacientovi upoutanému na invalidní vozík peněženku, kterou měl v nočním stolku vedle svého lůžka,“ dodal Jan Daněk.

Tento muž však činů spáchal ještě mnohem více. Celkově si měl přijít na více jak 500 000 Kč. Za tuto trestnou činnost mu soud vyměřil trest odnětí svobody v délce trávní tří a půl let. Musí také zaplatit poškozeným způsoben škodu.

Operativcům, vyšetřovateli, státnímu zástupci i soudu posíláme velké díky!

Fotografie: z videa PČR

Martin Kramer

Recent Posts

Podmáčený terén, dům téměř pod vodou a k tomu požár, aneb zásah u Třeboně byl pro hasiče a policisty opravdu náročný

Opravdu velmi náročný zásah u požáru má několik jednotek požární ochrany, policisté a příslušníci Zásahové…

2 dny ago

Tři případy rabování v Moravskoslezském kraji, policie ve všech zasažených oblastech provádí hlídkovou činnost

Moravskoslezská policie se v rámci povodní 2024 zabývá hned trojicí případů, kdy se jisté osoby chtěly…

2 dny ago

Česká republika se vzpamatovává z povodní, pomáhají všichni, kdo mohou. Záplavy mají čtvrtou potvrzenou oběť.

Na většině míst se situace v rámci povodňové aktivity zlepšuje. Někde voda opadá, jinde hladiny…

2 dny ago

ON-LINE POVODNĚ 2024: V Ostravě je po povodních na mnohých místech zkáza, někde stále staví protipovodňové hráze, jinde se situace lepší

I v úterý, 17. září, společně můžeme sledovat aktuální dětí v rámci povodňové situace v…

3 dny ago

ON-LINE POVODNĚ 2024: Situace se mění k lepšímu. V Ostravě řeší protrhnutou hráz, záchrana osob v Přívozu stále probíhá

I dnes, v pondělí 16. září, pro vás budeme mapovat situaci tak, aby na jednom…

4 dny ago

Povodně 2024: V neděli je extrémně špatná situace v MSK a OLK, v Jeseníku a okolí padají první domy, část Ostravy se evakuuje!

Ze soboty na neděli se extrémně zhoršila situace v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Již v…

5 dny ago