Aktuálně

Hned dvakrát zasahovali policisté u podezřelých předmětů v Praze

Neděle, 15. října, byla v Praze mimo jiné ve znamení zásahů u podezřelých předmětů. V odpoledních hodinách ostraha Španělské synagogy nalezla podezřelý předmět u budovy. Okamžitě tedy zavolala na tísňovou linku 158.

Podezřelý předmět byl termoska, která se nacházela u vchodu do židovského muzea. Okamžitě tak na místo vyrazily hlídky z PMJ Praha, OHS Praha I, místního oddělení, SPJ Praha nebo také velitel PMJ Praha. Deset strážníků pak na základě žádosti od policie na místo vyslala MP Praha. Na místo krom policistů základních útvarů byli na místo povolání pyrotechnici a o pomoc byli požádáni i hasiči a záchranáři. Ti po celou dobu zásahu měli připraven jeden „C“ proud.

Po prohlídce pyrotechnikem byla vyloučena nebezpečnost předmětu. O termosku se postarali policisté z místního oddělení.

Z recese přinesl sud na Staroměstské náměstí, prý z recese

Ve večerních hodinách nalezla hlídka Městské policie Praha na Staroměstském náměstí sud, který se na náměstí nacházel „jen tak“. Na místo tak opět vyrazilo několik hlídek PMJ Praha, MOP, OHS, hasiči, záchranáři s posádkou IP a velkokapacitní sanitkou Fénix a samozřejmě na místo zamířili i pyrotechnici.

Pyrotechnik po příjezdu na místo události rozhodl o zvětšení perimetru, bylo proto třeba uzavřít celé Staroměstské náměstí. O vyklizení perimetru se postarali státní i městští policisté. Po 23:00 pyrotechnik ukončil ohledávání sudu, který se používá k přepravě piva a limonád. Jelikož nebylo nalezeno nic podezřelého, opatření bylo zrušeno.

Novinky.cz uvedly, že policejní mluvčí dnes ráno doplnil informaci o tom, jak se sud na Staroměstské náměstí dostal. Policisté našli dvaadvacetiletého muže, který sud patřící blízké restauraci odnesl a přinesl jej před orloj. V současné době se policisté tímto případem zabývají v rovině přestupku.

Mohlo by se vám také líbit...