Aktuálně

Opilý mladý muž odcizil DPO autobus, podnik si z toho dělá srandu

Ve středu se na stránce MHD živě objevila informace, že z autobusových garáží v Ostravě Hranečníku odcizil opilý mladý muž autobus. Naštěstí daleko nedojel.

Po zjištění toho, že byl odcizen autobus, na místo vyrazilo několik hlídek Policie České republiky, dispečeři Dopravního podniku Ostrava a následně také dopravní policisté a technik SKPV ÚO Ostrava. Když hlídky policie muže zadržely a provedli orientační dechovou zkoušku, mladý muž nadýchal více jak jedno a půl promile alkoholu v dechu. Policisté jej převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Po vystřízlivění muže s ním začali pracovat policisté z Obvodního oddělení policie Slezská Ostrava. Ti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. „Z důvodu, že zadržený muž není vlastníkem řidičského oprávnění skupiny D, bude také spisový materiál odevzdán příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání,“ uvedla pro pro Polar tisková mluvčí policie Eva Michalíková.

Policisty z OOP Slezská Ostrava samozřejmě bude také zajímat, jak se mladý muž do areálu garáží dostal. Všichni by měli procházet přes hlavní vrátnici, proto je otázkou, zda někdo nepochybil. Zarážející ale bohužel je, že Dopravní podnik Ostrava si z incidentu dělá srandu…

Foto: ilustrační, autor

Mohlo by se vám také líbit...