Aktuálně Ze života složek IZS

Během dvou dnů došlo k několika závažným nehodám na silnici I/3

Ve sváteční den (28. října) došlo krátce před půl druhou odpolední k vážné dopravní nehodě na silnici I/3 u Kamenného Újezdu nedaleko Českých Budějovic. Na silnici vedoucí z Českých Budějovic na Český Krumlov došlo ke střetu čtyř vozidel.

Po oznámení dopravní nehody na tísňové linky na místo vyrazili policisté, profesionální hasiči z CHS České Budějovice a Český Krumlov společně s posádkami RZP, RV a LZS ZZS Jihočeského kraje. Při nehodě se zranilo celkem šest osob. Hasiči při nehodě nemuseli nikoho z havarovaných vozidel vyprostit. Provedli protipožární opatření na vozidlech a uklidili nepořádek na silnici.

Záchranáři po ošetření zraněných osob na místě události přepravili zraněné do nemocnic. Při samotném zásahu a následném vyšetřování příčin dopravní nehody byla silnice uzavřena a doprava odkláněna na objízdné trasy.

Ve 14:50 došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel se třemi zraněnými osobami u Boršova nad Vltavou. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné, posádky ZZS JČK a také policisté.

Krátce před osmnáctou hodinou došlo k nehodě dvou osobních vozidel u Kosova. Jedna zraněná osoba byla potřeba z havarovaného vozidla vyprostit. O zraněné se postarali záchranáři. I touto nehodou se zabývají dopravní policisté.

Další nehoda u Kosova

K další nehodě došlo dnes, 29. října, před desátou hodinou v Kosově. Při nehodě se srazila tři vozidla. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Českého Krumlova, hlídky Policie České republiky a dopravní policisté společně s nimi pak na místo vyrazily posádky RV, dvakrát RZP a posádka LZS.

Při této nehodě došlo ke zranění celkem čtyř osob. Ošetřit bylo potřeba všechny čtyři osoby, do nemocnice však záchranáři přepravili naštěstí jen dvě osoby a to z důvodu vyloučení závažnějších poranění.

Prosíme, jezděte opatrně!

Foto: HZS. ZZS JČK a PČR

Mohlo by se vám také líbit...