Ze života složek IZS

Kamion narazil zezadu do cisterny, hasiči museli řidiče vyprostit

Jen pár chvil po tom, co se podařilo zprůjezdnit dálnici D1 u Humpolce, po tragické dopravní nehodě čtyř kamionů došlo na dálnici D2 k další závažné nehodě kamionů

Krátce po 11. hodině ve středu, 29. listopadu, došlo k nehodě na 9. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. Střely se zde tři kamiony, kdy řidič jednoho z vozidel narazil zezadu do cisterny. Tohoto řidiče museli hasiči složitě vyprošťovat z kabiny vozidla. Krom hasičů na místě zasahovali samozřejmě i dálniční policisté a pozemní i letecká posádka ZZS Jihomoravského kraje.

Po vyproštění řidiče ze zdemolované kabiny kamionu si jej do péče převzali záchranáři. Leteckou cestou byl pak řidič přepraven do nemocnice. Hasiči také zajistili vozidla proti požáru a se zástupci odboru životního prostředí řešili únik většího množství ovocného nápoje z cisterny. Za pomoci vody z cisteren se tekutina naředila a silnice byla očištěna.

Při vyprošťovacích a záchranných pracích byla dálnice ve směru na Brno uzavřena. Posléze se povedlo zprůjezdnit jeden jízdní pruh. O odstranění následků nehody se postarala specializovaná firma. Hasiči předali místo události policistům ve 13:23.

Na místě zasahovali hasiči: CHS Židlochovice (CAS 20, CAS 30, RZA a VEA), HS Hustopeče (CAS 20 a RZA), CHS Brno Židlochovice (CAS 20 a TA), HS BVV (CAS 20 a CAS 30) a také HS Brno Líšeň s technickým automobilem.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Mohlo by se vám také líbit...