Aktuálně Ze života složek IZS

Nadace společnosti ČEZ podpořila i HZS Jihomoravského kraje

Tu a tam se můžete u jednotlivých složek IZS, respektive hlavně u Jednotek Sborů dobrovolných hasičů obcí dočíst, že nějaká nadace podpořila hasiče při nákupu vybavení. Takovou podporu dostali i profesionální hasiči v Jihomoravském kraji.

Nadace ČEZ v rámci Podpory regionů 2023 poskytla finanční dar HZS Jihomoravského kraje na projekt Dovybavení dekontaminace a obnovení souprav nouzového přežití. Nově bylo pořízeno druhé skládací lešení zlepší akceschopnost profesionálních hasičů z HS Brno Líšeň při detekci a dekontaminaci techniky. Právě hasičská stanice v Líšni je opěrným bodem Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje pro řešení událostí s výskytem nebezpečných látek. Na stanici je tak potřeba kvalitní technika a výbava pro tyto zásahy.

Co se týká obnovy souprav pro nouzové přežití, tak ty se obnovují na více stanicích HZS Jihomoravského kraje. Mimo jiné se s takovým vybavením může počítat k okamžité pomoci při radiační havárii v rámci JE Dukovany. „Díky novému vybavení bude možné kvalitně poskytovat pomoc obyvatelstvu, evakuovanému ze zóny havarijního plánování v případě radiační havárie, a to během jeho dekontaminace a v případě nouzového přežití,“ uvedla Martina Koubová, vedoucí oddělení ochrany obyvatelstva KŘ HZS Jihomoravského kraje.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Mohlo by se vám také líbit...