Ze života složek IZS

Roman Žemlička sloužil ve Zlíně 31 let

K poslednímu listopadovému dnu roku 2023 odchází do civilu i profesionální hasič Roman Žemlička. Stejně jako pan plukovník Ladislav Vakula, tak i pan Žemlička odchází po jednatřiceti letech u HZS.

Roman Žemlička svým jménem schvaloval stanoviska k projektové dokumentaci či k užívání staveb, stejně tak ale pracoval i na mediální prezentaci práce profesionálních a dobrovolných hasičů ve Zlínském kraji. Měl podpis –RŽ-. Ten mohli fanoušci hasičů na Facebooku či webu HZS Zlínského kraje shlédnout u mnoha a mnoha příspěvků.

Svou kariéru u hasičů započal ve Zlíně na konci roku 1992 jako referent stavební činnosti. Téhle práci po více než tři desítky let zůstal věrný, i když ho lákala práce tiskového mluvčího nebo vyšetřovatele zjišťování příčin požárů, čehož se ujal, ale jen jako zástupce těchto postů. Nyní se poslední listopadový den loučí jako vrchní inspektor se stavební prevencí,“ uvedli hasiči na Facebooku.

Hasiči i my přejí do dalšího života panu Žemličkovi jen to dobré a děkujeme za vše, co v rámci kariéry u HZS Zlínského kraje udělal.

Foto: HZS Zlínského kraje

Mohlo by se vám také líbit...