Aktuálně

Náročný zásah mají za sebou složky IZS v Adamově, hořelo v panelovém domě

V pátek, 8. prosince, byl na tísňovou linku hasičů Jihomoravského kraje kouř na chodbě panelového domu v ulici Družstevní v Adamově. Na místo okamžitě bylo vysláno několik jednotek hasičů, informováni byli i policisté a záchranáři.

Jako první na místo požáru dorazila místní dobrovolná jednotka. Na hasičích z Adamova tak bylo zahájení hasebních a evakuačních prací. Jelikož se plameny z bytu zasaženého požárem v plném rozsahu rozšířily i na chodbu panelového domu, došlo k nasazení dvou útočných proudů. Dobrovolní hasiči zahájili také evakuaci.

Velitel zásahu, v té době z JSDH Adamov, nechal na místo ihned povolat další jednotky. Hasiči museli z domu evakuovat celkem sedm obyvatel. Pět z nich pomocí vyváděcích masek, dva pak za pomoci výškové techniky. Záchranáři na místě museli ošetřit čtyři osoby, ani jedna však nemusela být přepravena do nemocnice. Záchranáři na místě měli několik posádek včetně velkokapacitní sanitky.

Požár byt úplně zničil. Lokalizace byla oznámena devět minut po dvacáté hodině, likvidace pak minutu po deváté hodině. Škoda je předběžně odhadnuta na několik milionů, dům musel být odpojen od energií, takže bylo potřeba nalézt náhradní ubytování pro tři osoby. O to se postaralo město Adamov. Na místě krom cisteren a výškové techniky zasahoval i protiplynový automobil a také protiplynový automobil.

Na místě zasahovali hasiči z: CHS Blansko s cisternou, velitelským automobilem a automobilovým žebříkem, HS Tišnov s evakuačním autobusem a velitelským automobilem a HS Líšeň s protiplynovým automobilem. A dále JSDH obcí: Adamov s CAS, technickým a dopravním automobilem, Bílovice nad Svitavou, Vranov, Březina, Brno Soběšice a Jedovnice s cisternami. Na místo také vyrazil velitelský a vyšetřovatelský automobil z ÚO Blansko a také z KŘ HZS JMK s vyšetřovacím a osobním automobilem.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Mohlo by se vám také líbit...