Aktuálně Ze života složek IZS

FOTO: Hasiče prověřila „Ostravská věž“, na své si přišly i děti

V sobotu, 22. června, probíhala v dopoledních a částečně i odpoledních hodinách soutěž nejtvrdších hasiček a hasičů v hasičské soutěži TFA.

Toughest Firefighter Alive – „Nejtvrdší hasič přežívá“ je soutěž pro hasičky a hasiče v několika disciplínách, kdy úkoly jsou velmi náročné – soutěžící musí například zdolat několik desítek metrů s figurínou vážící podobně jako člověk, běhat s hadicemi nebo musí také zvládnout vyběhnout na věž. Vše je navíc ztíženo tím, že závodníci jsou v „plném hasičském“ včetně nasazeného dýchacího přístroje na zádech.

V rámci „TFÁčka“ soutěží již několik let i ženy, které tvoří speciální kategorie. Soutěž pro muže je pak rozdělena dle věku. Součástí „Ostravské věže“ byl i doprovodný program pro, zejména, děti. Malí i velcí mohli vidět vozidla dopravních policistů z Ostravy, policejní anton Speciální pořádkové jednotky KŘP Moravskoslezského kraje, prezentovali se i kynologové Městské policie Ostrava nebo prezentaci organizace SAR – Morava.

A jak to dopadlo?

V kategorii žen vyhrála Zuzana Tomková z HZS Středočeského kraje, druhá byla Kristýna Mužíková z SDH Pavlovice u Přerova a třetí pak skončila Petra Čaganová z SDH Nižní Lhoty.

V kategorii „A“ zvítězil Pavel Kouřík z HZS Plzeňského kraje, druhým byl Ondřej Rybníkář z HZS Zlínského kraje a třetí skončil Maroš Bošeľa z Polamky.

V kategorii „B“ byl první Zdeněk Král z HZS Pardubického kraje, druhé místo obsadil Michal Brousil z Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a na třetím místě skončil Jiří Tkaný z SDH Babice (okres Třebíč)

Kategorii „C“ ovládl domácí Roman Viej sloužící u HZS Moravskoslezského kraje, na druhém místě pak byl Michal Přecechtěl z HZS Olomouckého kraje a na třetí příčce byl Daniel Kouřil též sloužící u HZS Olomouckého kraje.

Kompletní výsledky pak naleznete na tomto webu.

Poznámka: „A“ – 18 až 34 let, „B“ – 35 až 44 let, C – 45 a více let

Mohlo by se vám také líbit...