Aktuálně Ze života složek IZS

V Třinci proběhl den s IZS, představeny byly novinky u hasičů, policistů i záchranářů

Již dlouhé roky probíhají v Třinci dny se složkami IZS. Jednadvacátý ročník akce se tentokrát konal ve středu, 12. června v Třinci na parkovišti před Werk Arénou. Akce se složkami IZS byla sem přesunuta, neboť současně probíhala akce s názvem Invent Aréna.

I přes to, že počasí bylo téměř celý den špatné, navštívilo akci několik stovek dětí, studentů i dospělých. Představena byla práce hasičů, záchranářů, policistů, strážníků a také celníků. Letošní ročník sice nebyl věnován tolika ukázkám, avšak probíhalo představení mnoha novinek v rámci složek IZS.

ZZS Moravskoslezského kraje představila vozidlo pro řešení mimořádných událostí z Ostravy, policisté například představili útočnou plošinu sloužící u ZJ KŘP Moravskoslezského kraje a hasiči například představili protipovodňový kontejner, dálkově ovládaný nakladač Huddig nebo například velmi zajímavé drony zapojené do primárních úkolů HZS České republiky.

Součástí akce byla samozřejmě i prevence, představení práce jednotlivých složek i možnost vyzkoušení si resuscitace, virtuální reality v prostředí hasičů nebo si malý i velcí mohli vyzkoušet mimo jiné i pušku odstřelovačů moravskoslezské zásahové jednotky. A pokud by se někdo chtěl stát hasičem, svou činnost představila i jediná „požárnická“ škola z Frýdku-Místku.

Závěrem je třeba poděkovat všem návštěvníkům, složkám IZS i organizátorům akce.   

Mohlo by se vám také líbit...