Aktuálně Hrdinové mezi námi

VIDEO: Hrdina Petr chtěl zastavit neovladatelnou Tatru, následně poskytoval první pomoc řidiči

Byla sobota, 10. srpna, když obcí Šumná projížděl řidič s Tatrou naloženou pískem, avšak řidiče nákladního vozidla bodl patrně hmyz a došlo u něj k anafylaktickému šoku.

Za Tatrou jelo několik vozidel, avšak až osmatřicetiletý muž z osobního vozidla, který ve svém voze vezl rodinu, celou situaci vyhodnotil tak, že je něco v nepořádku. Jakmile nákladní vůz zpomalil, rozhodl se zastavit a vyběhl za nákladním vozidlem s cílem jej zastavit. To se mu však nepovedlo a Tatra skončila až na zahradě domu – zastavila až díky bazénu. Ještě předtím však pětadvacetitunový kolos zničil několik značek.

Řidič osobního vozidla ve chvíli, kdy uviděl řidiče nákladního vozu v kabině, volal na tísňovou linku záchranářů a popsal danou situaci. Dle rad operátorky jihomoravské záchranky poskytoval muži první pomoc a počkal do příjezdu záchranářů, hasičů a policistů. Řidič osobního vozidla ještě následně pomáhal hasičům s transportem muže do sanitního vozidla. Osmatřicetiletý četař Petr Kuchař sloužící u 44. lehkého motorizovaného praporu jedoucí za Tatrou si od nás za tento čin zaslouží obrovské poděkování! Byť riskoval své zdraví, jednal jako hrdina chtějící zabránit možné tragédii.

Pakliže by se vám někdy něco obdobného stalo a byli jste svědky „zvláštní“ jízdy vozidla, je dobré, pokud by nedošlo ke změně, informovat o dané situaci tísňovou linku policie. Mnohdy za tímto způsobem jízdy je vliv návykových látek, několikrát se však stalo něco obdobného, jako obci Šumná na Znojemsku.

Foto: z videa PČR
Grafika: Armáda České republiky

Mohlo by se vám také líbit...