Aktuálně Ze života složek IZS

FOTO: Rozloučení s prázdninami v Hladkých Životicích se složkami IZS bylo ve velkém stylu

Již podruhé se měli malí i velcí návštěvníci možnost rozloučit s prázdninami společně se složkami IZS na fotbalovém stadionu TJ NIVA Hladké Životice. A rozlučka to byla opravdu velká!

Pro malé návštěvníky byly připraveny dva skákací hrady, malování na obličej, přírodní tetování, ale také výstava techniky hasičů, strážníků, policistů, ale také například vodních záchranářů. Pro velké pak bylo přichystáno velmi dobré občerstvení, pivo, ale také malinovka. A samozřejmě i dospělé návštěvníky velmi zajímala přehlídka techniky.

Nový automobilový žebřík prezentovali profesionální hasiči z Nového Jičína, Dálniční oddělení z Mankovic představilo vůz pro „nehodovku“, motorku, ale také poměrně nový Kodiaq s rámem sloužícím pro zastavení ujíždějících vozidel. Prezentace proběhla i ze strany místních dobrovolných hasičů, „dobráků“ z Fulneku. Svou práci ale představili i vodní záchranáři z Bruntálu, městští strážníci z Oder a také hlídka dopravního inspektorátu Nový Jičín. Z Nového Jičína přijeli i policejní kynologové.

Dále již text organizátorů akce:

Máme za sebou druhý ročník této velké akce, která se opět povedla. I přes úmorné vedro se sešla spousta lidí, stánky s občerstvením jely na plné obrátky. Všechny zúčastněné složky IZS předvedly svou techniku a vybavení.  Ostatní složky včetně Vodní záchranné služby Bruntál a Městské policie Odry prezentovaly svou techniku a práci a byl o ni velký zájem.  Taktéž ukázka závodního speciálu HONDA CIVIC se těšila velkému zájmu jako veškerá technika. Ukázka psovodů Policie ČR byla skvělá a setkala se s obrovským zájmem návštěvníků, kterých podle našich odhadů mohlo být až okolo 300.

Na závěr byla skvělá ohnivá show a ohňostroj. Všem návštěvníkům děkuji za hojnou účast a hlavně děkuji všem, kteří tuhle akci pomáhali připravit a pomáhali i na samotné akci.

Bez těchto lidí by se taková akce pořádat nedala. Dále děkuji Obci Hladké Životice, ZŠ a MŠ Hladké Životice za zapůjčení stanů a laviček se stoly a velké díky patří také firmám Řeznictví H+H Hladké Životice a Pekařství Illík.

Již teď se těšíme na další ročník této akce. O termínu se včas dozvíte, předběžně to bude opět v pátek dne 29. 8. 2025.

Rozsáhlou fotografii naleznete po kliknutí na tento text.

Mohlo by se vám také líbit...