Ze života složek IZS

FOTO/VIDEO: Při charitativním běhu se v Šumperku rozběhli malí i velcí. Pomohli dětem s kožním onemocněním

Kdo navštívil poslední srpnový den roku 2024 Smetanovy sady v Šumperku, mohl být překvapen velkým počtem návštěvníků těchto sadů. Důvod byl jasný a prostý – konal se zde druhý ročník akce „Běhej s IZS“, který byl tentokrát věnován dětem s kožními onemocněními.

Akce, kterou pořádá profesionální hasič ze Šumperka Jaroslav Hýbl se svou ženou Nikolou a dalšími lidmi s dobrým srdcem, se letos účastnilo úctyhodných 198 malých i velkých závodníků. Cíl závodníků ale nebyl jen ten na konci své trasy, ale také daleko šlechetnější – přispět na výzkum a léčbu kožních onemocnění. Výzkum se provádí v Ústavu molekulární genetiky AV ČR.

Tou největší hrdinkou dne ale byla devítiletá Amálka Ježková, která se narodila s velmi vážným genetickým onemocněním kůže – Ichtyoza typu Harlequin. Dalšími hrdiny ale jsou také rodiče této dívky – rozhodli se totiž, že peníze poputují na pomoc všem dětem, nejen jejich dceři.

Běželi i „obyčejní“ lidé

Akce se ale neúčastnili jen a pouze příslušníci a zaměstnanci složek IZS a zdravotnictví, ale také mnoho „obyčejných“ smrtelníků, kteří chtěli prostě pomoci dobré věci. Díky běžkyním, běžcům a dalším návštěvníkům se povedlo vybrat krásných 146 268 korun! „Všem našim příznivcům a dárcům velmi děkujeme. Také bychom chtěli vyjádřit velký dík všem našim dobrovolníkům a sponzorům, protože bez nich by se charitativní akce uskutečnit nemohla. Budeme se těšit i příští rok,“ uvedl Jarda Hýbl, profesionální hasič ze Šumperku.

Součástí akce ale byla také prezentace Městské policie Šumperk, hasičů, ale také třeba Krajského velitelství Olomouc. Po celý den si také mohli lidé koupit občerstvení – třeba výborné zákusky – nebo čelenku do vlasů či jiné sportovní vybavení. I těmito nákupy lidé přispěli do samotné sbírky – část financí se rozhodli věnovat do sbírky.

Výsledky všech kategorií naleznete zde a na obrovskou galerii fotografií a videí se můžete podívat zde. Již nyní se těšíme na všechny v příštím roce!

Mohlo by se vám také líbit...