Aktuálně Proti zločinu!

Muž hrozil útokem ve zdravotnickém zařízení a na vysoké škole, zadržela ho moravskoslezská zásahová jednotka

Zákrokem zásahové jednotky KŘP Moravskoslezského kraje skončila výhružka, kterou přijali jihomoravští policisté. Policisté se dozvěděli od jisté osoby, že může dojít k útoku ve zdravotnickém zařízení v Jihomoravském kraji a na jedné z vysokých škol v Ostravě.

Po této výhružce okamžitě začali policisté konat. Zjistili totožnost oznamovatele, informovali o případném útoku zdravotnické zařízení a také kolegy z Moravskoslezského kraje. Do akce bylo vysláno větší sil a prostředků, které se zapojily do preventivních opatření, ale také do pátrání po muži.

Precizní operativní práce kriminalisty vedla k muži žijícímu v Ostravě, kde tento muž byl za asistence zásahové jednotky po poledni v Ostravě zadržen. „V této chvíli, po ověření dalších informací, jsme již preventivní opatření ukončili, pominulo podezření z možného ohrožení. Se zadrženým mužem, podezřelým z trestného činu nebezpečné vyhrožování, pracují kriminalisté Městského ředitelství policie Ostrava. Realizují úkony trestního řízení a věcí se i nadále zabývají,“ uvedla por. Mgr. Soňa Štětínská.

Obdobné výhružky policie nikdy nepřejde a vždy koná vše proto, aby bylo případnému útoku zabráněno a došlo k zadržení osob/y, která/é mají na svědomí takové oznámení. Jde mnohdy o opravdu náročnou práci, ale díky spolupráci nejrůznějších útvarů policie se vypátrat viníky daří poměrně velmi rychle.0

Mohlo by se vám také líbit...