Aktuálně

ON-LINE: Velká voda ohrožuje Českou republiku i v sobotu, někde probíhají evakuace. Policie přesouvá své příslušníky do rizikových oblastí.

Po včerejší on-line reportáži sledující situaci související s deštěm v České republice, budeme v sobotu společně sledovat dění v celé České republice. Sledovat budeme situaci na řekách, ve městech, ale také na železnici a případně i na horách.

Na tísňové linky 112 nebo 150 volejte POUZE v případě ohrožení života či majetku. Se žádostmi o pytle s pískem se obraťte na obec, kde žijete.

INFORMACE ŘAZENY OD NEJNOVĚJŠÍ PO NEJSTARŠÍ

20:00 – konec on-line reportáže. Pokračovat budeme opět v neděli ráno. Mnoho sil všem, kteří je nyní potřebují.

Pátrání po osobním vozidle v oblasti Lipové-lázních je již plně v režii Policie České republiky. Hasiči zasahující na místě se již vydali do dalších činností.

V Kroměříži došlo k uzavření silnice mezi městským částmi Kotojedy a Vážany, řeka Kotojedka zaplavila místní cestu.

Bohumín – škody hlásí i České dráhy. Do haly, kde probíhá technicko-hygienická údržba vozidel, natekla voda. Zatím není možné určit rozsah škod. S odčerpáním vody pomohli drážní hasiči z Ostravy.

V Benešově nad Černou u České Krumlova došlo k vyplavení do zhruba dvou desítek domů. Obyvatelé těchto domů se musí evakuovat.

Mělník – na Labi má dojít k třetímu stupni povodňové aktivity ve 23:00. Město nechává dostavit protipovodňové hráze do plné výšky.

Na Šumperku se začíná zhoršovat situace. Dochází tam k uzavírkám silnic, stejně jako k evakuaci osob především kolem obce Hanušovice. Policie prosí, abyste nevjížděli do zatopených oblastí!

Jihomoravští policisté z SPJ vyrazili na pomoc do Šumperka a jejich kolegové z cizinecké policie pojedou na pomoc do Ostravy. Video z odjezdu policie. Do Šumperka policisté vezou rafty, čtyřkolku, i vozidlo se systémem LRAD (tímto zařízením lze dávat pokyny lidem na větší vzdálenosti).

U Hranic na Moravě začíná být problém taktéž se řekou – Bečvou. V obci Ústí se vylila z koryta a zaplavila okolí.

Valašské Meziříčí – řeka Rožnovská Bečva je v současné době (19:25) na třetím stupni povodňové aktivity. Město žádá, aby se lidé na řeku nechodili koukat a nekomplikovali případné zásahy složek IZS!

Česká republika – obrovsky náročnou práci mají poslední hodiny a dny vodohospodáři a energetici – všem těmto lidem patří velký dík! Bohužel na mnohých místech dochází k výpadkům proudům. Energetici dělají vše proto, aby byly poruchy co nejrychleji odstraňovány.

Česká republika – stále je zastaven železniční provoz na větším množství tratí – nejvíce v oblasti Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Aktuální informace naleznete na tomto webu. Do odvolání je navíc zastaven provoz vlaků na trati mezi Bohumínem a Dětmarovicemi!

Olomoucký kraj – některé silnice jsou podemleté. V Olomouckém kraji se stává na některých místech prioritou záchrana života osob a zvířat.

Lipová-lázně – složky IZS aktuálně řeší událost, kdy do rozbouřené řeky spadlo auto. Jedna osoba se dostala z auta ven. Další tři osoby měly zůstat vevnitř. Po osobách i samotném vozidle pátrají složky policisté a hasiči.

Zlínský kraj – dálnice D55 je již k 18:00 plně průjezdná.

Karlovarský kraj – došlo k uzavírce silnic č. 21012 Přebuz – Rudné – Nejdek a silnice č. 2236 z Krásného Lesa na Srní. Silnice byly uzavřeny z důvodu pádů většího počtů stromů do vozovky. V oblasti fouká stále silný vítr a pády stromů se proto dají stále očekávat. V současné době je pro hasiče a další složky IZS tato oblast nebezpečná.

HZS Olomouckého kraje – Od půlnoci zasahovaly JPO v Olomouckém kraji u více jak 540 událostí, na tísňových linkách hasiči v OLK přijímají desítky hovorů za hodinu. V současné době hasiči zachraňují a evakuují osoby z již zmíněných obcí na Jesenicku. Evakuováno bylo hasiči 120 osob a v okolí řeky Bělé zachráněno 17 osob včetně dětí.

Olomoucký kraj – v obcích Mikulovice, Vidnava a Velká Kraš je extrémní povodňový stupeň. Obce se připravují na evakuace většího počtu osob z těchto obcí.

Zlínský kraj – do Jankovického potoka (okres Uherské Hradiště) spadl při uklízení naplavenin čtyřiapadesátiletý muž. V současné době po něm pátrá policie i hasiči.

Jihomoravský, Moravskoslezský a Olomoucký kraj – Policie České republiky z 30 příslušníků pořádkové policie KŘP JMK míří do Šumperka. Šedesát policistů ze Služby cizinecké policie pak míří na Ostravsko.

Opavsko – na Opavsko míří od ZÚ HZS ČR z Hlučína těžká technika – konkrétně pásové rypadlo a sklopnou Tatru. Hasiči touto technikou budou odstraňovat překážky a nánosy v toku. Tyto nánosy zvyšují rizikovost vylití řeky z koryt.

Opava – Městská policie Opava prosí, aby lidé neprovozovali „povodňovou turistiku“ za účelem zajímavých fotek či vidí. ,,Všechny složky IZS jsou v terénu a nemají prostor pro případnou záchranu nezodpovědných osob,“ uvedli strážníci.

Moravskoslezský kraj – ZZS MSK se připravuje na náročnou situaci, která patrně nastane. ,,Záchranáři rovněž přesunuli dvě ze tří posádek krnovské základny. Posádka rychlé zdravotnické pomoci a rendez-vous se přesunuly do prostor hasičské stanice, která je za tokem řeky Opavy. V případě neprůjezdnosti mostu přes řeku tak budou moci záchranáři bez větších obtíží zasahovat v rámci města Krnova. Vzhledem ke zhoršující se povodňové situaci přistoupili záchranáři k posílení dostupnosti posádek na Opavsku, kde je mimořádně postaven tým rychlé lékařské pomoci v obci Malé Hoštice. V případě neprůjezdnosti mostů přes řeku Opavu zajistí zásahovou činnost v okolních obcích. Dočasná dislokace posádky RZP je připravena do obce Karlovice, pokud si to okolnosti vyžádají. Tým by poskytoval bezodkladnou přednemocniční neodkladnou péči v přilehlé oblasti,“ uvedl Lukáš Humpl, tiskový mluvčí ZZS Moravskoslezského kraje.

Višňová – díky poklesu řeky Snědá se dá dostat opět po silnicích do okolních obcí.

Jihomoravský kraj – hasiči aktuálně (17:32) řeší 111 událostí.

Moravskoslezský kraj – průběžně se mění situace v celém Moravskoslezském kraji. Situace se zhoršuje například v okresu Nový Jičín.

Jihomoravský kraj – aktuálně platí třetí povodňový stupeň v Židlochovicích a pod vodními nádržemi Nové Mlýny a Boskovice.

Ve Zlínském kraji během odpoledních hodinách začalo pršet. Zvětšují se hladiny řek a říček po celém kraji. Některé místní komunikace ve Zlínském kraji jsou uzavřeny silnice. Dálnice D55 ve směru na Přerov od Napajedel je uzavřena.

Ostrava – hlídky policie v Ostravě řešili trojici mužů, kteří si měli potřebu jít na řeku Odru zajet na paddleboardech. Začali v Polance nad Odrou a v Ostravě Zábřehu jim již policisté vysvětlili, že tohle fakt není dobrý nápad. Muži uposlechli a odešli neznámo kam.

Jihomoravský kraj – s monitorováním situace v Břeclavi pomáhá městu i dronová služba Policie České republiky.

Bohumín – evakuace nemocnice se bude týkat zhruba 65 (aktualizace 120) osob. Pudlov, část města Bohumína, bude postupně evakuován.

Jihočeský kraj – očekává se, že večer začne přetékat Husinecká přehrada. Voda se patrně povalí na Husinec či Strunkovice.

Brno – MP Brno pomáhá odstraňovat popadané kmeny v Brně. V parku pod Mahenovým divadlem se zřítila větev, která spadla těsně před mladou ženu s kočárkem. NECHOĎTE DO LESŮ ANI PARKŮ!

Zlínský kraj – Nájezd na dálnici D55 u Exitu 34 Napajedla ve směru na Přerov bude uzavřen. ,,Hasiči v cca 500 m úseku odčerpávají vodu a odklízejí nánosy bláta z polí. Nájezd na dálnici je možný až v EXITECH 32 a 30 v Otrokovicích!“ uvedlo ŘSD pro Zlínský kraj.

Česká republika – Armáda České republiky je v pohotovosti a připravena na pomoc složkám IZS a lidem v České republice. V pohotovosti (krom posádek vrtulníků) je i 15. ženijní pluk a vojenské hasičské jednotky. Vojáci dnes pomáhali na žádost starosty ve Strakonicích.

Česká Ves – u místní hasičské zbrojnice stále stoupá hladina řeky. Hasiči nyní řeší stěhování do náhradních prostor, aby stále mohli pomáhat ostatním. ,,Opravdu tohle asi nečekal nikdo. Prosím vás všechny držte při sobě buďte k sobě ohleduplnější. Není třeba nadávat dělat tu náladu ještě horší než je. Díky,“ uvádí hasiči na svém FB.

Opava – situace v Opavě se taktéž velmi zhoršuje. Důležité informace naleznete zde.

Bohumín – v městské části Pudlov bude pravděpodobně v brzké době probíhat evakuace. O akutním transportu pacientů z Bohumínské městské nemocnice se zatím jedná.

V Jihočeském kraji je nejhorší situace kolem řeky Malše. V Benešově nad Černou neposlechly dvě ženy výzvu na evakuaci osob z několika domů. Tyto dvě ženy následně museli zachraňovat hasiči na člunu. RESPEKTUJTE NAŘÍZENÍ SAMOSPRÁV, POLICIE A HASIČŮ!

Moravskoslezský kraj – na mnoha řekách, kde ještě před několika hodinami byl klid, se situace velmi zhoršuje. Problémy dělají i menší toky, kde teče pramálo vody. V současné době jsou již mimo svá koryta. V Moravskoslezském kraji se také zvětšila intenzita foukání větru.

České dráhy – Vlaky dálkové dopravy jedoucí ve směru na Polsko budou vedeny pouze přes stanici Chalupki. Vlaky linky Ex 1 na Slovensko budou vedeny odklonem v úseku Ostrava hl.n. – Český Těšín přes Havířov (mimo Bohumín).

HZS Královéhradeckého kraje – ,,Dnes došlo vlivem silných srážek k hraničnímu naplnění rybníku nad obcí Zdoňov na Broumovsku. Ve spolupráci s vedením obce a Policie České republiky bylo přistoupeno k evakuaci obyvatel z rizikové části obce. Do 15. hodiny bylo zatím v obci k evakuaci vyzváno 66 obyvatel,“ uvedli hasiči na FB. Ti také prosí, aby lidé respektovali rozhodnutí o nařízené evakuaci! Foto: Michal Fanta, HZS KHK

Přerov – podél řeky Bečvy je postaveno protipovodňové hrazení.

Plav – z obce bylo evakuováno samovolně či skupinově evakuováno několik desítek osob. Silnice z Českých Budějovic do obce je zaplavena a očekává se, že v obci bude povodeň.

Česká republika – stále více je zastavován provoz na nejrůznějších železničních tratích. Vlaky nejezdí i na některých dálkových linkách, někde, bohužel, nešlo ani nasadit náhradní autobusovou dopravu. Informace sledujte na webu www.cd.cz.

Kroměříž – došlo k evakuaci 111 osob z domova pro seniory v kroměřížské části Vážany. Říčka Kotojedka se vylila z koryta a hrozí zaplavení domova pro seniory.

Mikulovice – starosta obce všem lidem důrazně doporučuje z některých ulic u řeky Bělá evakuaci!

Moravskoslezský kraj – uzavírají se další silnice. ,,Jedná se o silnice I/56 Ostrava-Hlučín Opava silnice I/57 Opava-D1 a D56 Frýdek Místek-Ostrava. Dopravní situaci můžete sledovat na http://dopravniinfo.cz. k dispozici je je také asistenční linka ŘSD 800 280 281,“ uvedl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Liberecký kraj – aktuálně na území Libereckého kraje téměř neprší nebo prší mírně. V nejvíce zasažených oblastech klesají řeky.

Česká republika – znovu připomínáme, že není v žádném případě dobré chodit do parků či lesů! Na území České republiky bude krom deště i silněji foukat vítr. Hrozí tak pády stromů a také sesuvy půdy.

Jihomoravský kraj – k 14:40 bylo 120 událostí na KOPIS HZS JMK otevřeno. U tolika případů zasahovaly JPO. Stavy se průběžně ale mění.

Moravskoslezský kraj – očekává se, že v následujících hodinách bude potřeba evakuovat stovky až tisíce obyvatel. Kraj získává postupně informace od starostů jednotlivých obcí a měst.

Olomoucký kraj – od 15:00 bude v Olomouckém kraji platit stav nebezpečí!

Jihomoravský kraj – HZS JMK v Rajhradicích na Brněnsku nasadil velkokapacitní čerpadlo k odčerpání vody z místního rybníka, ten hrozí vylitím do blízkého okolí.

Jeseník – dvě ulice ve městě jsou evakuovány.

Zlínský kraj – Rožnovská Bečva ve Valašském Meziříčí prudce stoupá voda.

Moravskoslezský kraj – pro NEURGENTNÍ hovory využívejte linku 950 739 946!

Česká republika – JPO v České republice od půlnoci do 14:00 řešily 3 980 událostí. 3 752 bylo technických pomocí. Ke 14:15 zasahují hasiči stále u 1 616 událostí!

Kraj Vysočina – most v Bítovčicích a silnice na Ždársku jsou uzavřeny! Při svých cestách dbejte zvýšené opatrnosti!

České Budějovice – v metropoli Jihočeského kraje se stále připravují na příchod velké vody. Staví se protipovodňové zábrany a stále dokola se pytluje.

Moravskoslezský kraj – tunel Klimkovice je uzavřen. V Antošovicích je zpevněna hráz. Je vyhlášen třetí stupeň povodňové aktivity. V případě potřeby je připravena pomoc Armády České republiky. V Petrovicích u Karviné, části Půstky a pod zámečkem byla nařízena evakuace.

Teplice nad Metují – část Zdoňova je evakuována. Z rybníků poblíž obce se přelívá voda.

ČHMÚ řeky Černá Opava a Opava: ,,Na Černé Opavě v profilu Mnichov byla ve 12:50 dosažena úroveň 50L průtoku. Poté ve 13:10 byla stejná úroveň průtoku dosažena na Opavě v profilu Karlovice. Hladina v obou profilech i nadále stoupá. Aktuální informace najdete na stránkách hydro.chmi.cz,“ uvedli meteorologové na své FB stránce.

Ostrava – v místní částí Koblov hasiči pomocí velkokapacitního čerpadla odčerpávají vodu ze zatopených oblastí. Ve Vřesině pak pomáhal i ZÚ HZS ČR s víceúčelovým strojem Huddig. Ten pomohl vytvořit strouhu pro odvod vody ze zaplavené části do místního vodního toku. Video Televize Polar.

Praha – Policie České republiky preventivně evakuovala svých sedmnáct koní z Císařského ostrova, kde sídlí Oddělení služební hipologie Praha. Většina z nich se nachází v Čelákovicích a dva v Písku.

Česká republika – Vladimír Vlček, generální ředitel HZS ČR, pro Radiožurnál řekl, že nasazeno bylo za poslední hodiny 5 500 jednotek z celkového počtu 6 500 JPO.

Plzeň – naopak v Plzni je situace velmi klidná. Například místní MP funguje v pohotovostním módu, kdy jsou připraveni na pomoc tam, kde bude třeba. Strážníci také kontrolují vodní toky v Plzni.

Špindlerův Mlýn – na městečko se valí další a další voda. Starosta města vyzval všechny, kteří nemusí být ve městě, aby jej opustili.

Česká republika – Český hydrogeologický ústav vydal nové varování, respektive aktualizoval výstrahu před povodněmi. Nejvíce deště by mělo spadnout v Jeseníkách.

Pardubice – zmírnily varování před povodněmi, avšak jen v některých částech – evakuace částí Nemošice, Drozdice a Mnětice zatím nehrozí. Řeka Chrudimka zůstává na druhém povodňovém stupni.

Moravskoslezský kraj – hejtman kraje vyhlásil v kraji stav nebezpečí. K tomu jej vyzvala Ústřední povodňová komise.

Opava – Městská policie z Opavy aktuálně převáží zvířata ze svého útulku do bezpečných míst a uzavírá riziková místa. ,,Průběžně kontrolujeme stav toků. 1. stupeň momentálně Kolofikovo nábřeží a Držkovice, kde se blížíme 2. stupni,“ uvedli strážníci na FB stránce.

Praha – na Praze 1 došlo k preventivnímu uzavření Střeleckého ostrova. Pokračuje také stavba protipovodňových hrází nejen v Praze 1, ale také na dalších místech v Praze.

Víšňová – do obce dorazili profesionální hasiči z Liberce s velkokapacitní čerpadlo SOMATI, které bude odčerpávat vzniklé laguny za protipovodňový val. Na místě je aktuálně 11 JPO a připraveno k zásahu je i evakuační vozidlo.

SŽ Česká republika – v České republice jsou z preventivních důvodů uzavřeny některé železniční tratě. Sledujte účet na X Datel.

V Bítovčicích na Jihlavsku došlo k preventivní evakuaci 26 lidí. Tato obec leží na řece Jihlavě, kdy tato řeka stoupá a je již na druhém povodňovém stupni.

Praha – pohled na Prahu od České televize.

Česká republika – půda, která byla vysušená, je už po vydatných deštích na většině míst nasycená a odtéká. Problémy jsou tak například s poli a podobně. Všichni VARUJÍ a ŽÁDAJÍ VÁS, aby se neobjevila tzv. povodňová turistika. Nejezděte do oblastí, kde je velká voda – budete překážet!

Liberecký kraj – ve Frýdlantu došlo k posílení výjezdových skupin ZZS LK – jde o posádku RV a RZP. Právě v okolí tohoto města jsou velké problémy. Posílení provozu ZZS je i v některých dalších krajích včetně Prahy. Záchranáři však stále apelují na nás všechny, abychom je volali jen v nutných případech!

Ostrava – hasiči pravidelně vytahují auta z podjezdů na několika místech v Ostravě. Bohužel se zvedají i říčky, ve kterých je normálně pár centimetrů vody. A právě tyto říčky dělají problémy v celé České republice. MHD v Ostravě má velké problémy.

09:30 Česká republika – V České republice v tuto chvíli platí povodňové stupně na 189 místech, stav ohrožení je na 38 místech. Některé řeky jsou již vylité.

Široká Niva – v této obci na Bruntálsku je třeba evakuovat asi třicítku obyvatel, hrozí vylití řeky Opavy. Ve Vřesině u Ostravy policie evakuovala asi deset osob.

V Plzeňském kraji jsou některé řeky na třetím povodňovém stupni, takovým příkladem je řeka Otava v Sušici.

V Brně došlo k evakuaci Nemocnice Milosrdných bratří. Tato nemocnice během víkendu nebude přijímat akutní pacienty.

V Praze dnes a zítra zůstane zavřená ZOO. Cesty jsou podmáčené a hrozí pády stromů.

Česká republika – od půlnoci do rána zasahovali hasiči u 1127 událostí. Nejvíce zásahů se odehrálo v Pardubickém a Moravskoslezském kraji.

Karviná – město Karviná hlásí problémy na několika ulicích. Problémy jsou kolem zimního stadionu a také na ulici Ostravská, kde je pod vodou směr do centra Karviné. Fotky a více v odkaze.

Ostrava – zhruba dvě desítky osob musí být evakuováni v městské části Poruba. Jde o obyvatele dvou ulic, kdy v jejich blízkosti došlo k vylití potoku Porubka.

Vysočina – ZZS Kraje Vysočina zasahovala společně s dalšími složkami IZS v Bystřici nad Pernštejnem u topící se osoby. Osoba je v péči záchranářů a měla by být mimo ohrožení života. Složky IZS apelují, aby dbali na svou bezpečnost, v žádném případě nechoďte k vodě a už vůbec ne plavat! Dotyčná osoba skončila do řeky kvůli svému psovi, toho hasiči taktéž zachránili.

Jeseníky – řeka Bělá zaplavila první domy.

Praha – staví se další protipovodňové hráze.

Jihočeský kraj – na některých místech již také probíhala evakuace obyvatel. Na území (nejen) Jihočeského kraje stále prší, proto se i nadále dá očekávat zvedání řek, bohužel…

Česká republika – HZS České republiky za pátek, 13. září, eviduje 2870 událostí. Technické pomoci byly realizovány celkem 2448krát a přibyly také zásahy u dopravních nehod – těch bylo 170.

Pardubice – MP Pardubice děkuje všem, kdo respektuje zákazy vstupu v oblastech v Červeňáku a Pod Vinicí. Prosí, aby lidé v rámci svého bezpečí nechodili do okolí řeky Chrudimky

Mikulovice – Písečná aktuální pohled HZS Olomouckého kraje v tomto městě.

Kraj Vysočina – v některých obcích probíhá evakuace osob.

Česká republika – asi 63 000 domácností je v České republice bez proudu. Díky všem energetikům za jejich práci.

Ústecký kraj – hasiči v Ústeckém kraji od pátku do dnešní osmé hodiny ráno zasahovali u 431 událostí mající souvislost s počasím, 365 výjezdů bylo na téma popadaných stromů.

Karlovarský kraj – od pátku do sobotního rána hasiči v Karlovarském kraji zasahovali u více jak jednoho sta událostí. Převážná většina výjezdů se týkala zásahů u popadaných stromů. ,,V Abertamech pak hasiči zajistili část uvolněné plechové střechy, v Ostrově pomáhali odstranit party stan poškozený větrem, v Merklíně pak menší strom spadl na střechu rodinného domu. U událostí zasahovali jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů,“ uvedli hasiči na své FB stránce.

Česká republika – v některých městech jsou problémy i v rámci MHD, například v Ostravě mají v některých místech problémy autobusy i tramvaje. V Praze je částečně uzavřen vstup do stanice metra Muzeum. Dopravní podnik hlavního města Prahy má nonstop v provozu infolinku 296 191 817.

Poslední hodiny mají plné ruce práce hlavně dobrovolní hasiči. To jsou ti borci, co mají opravdu hodně velký přehled o obcích a okolí, kde žijí a kde působí v jednotce. Takže dámy a pánové, tento odstavec a toto díky je pro vás!

07:50 SŽ – na české železnici je problémů mnoho. Drážní hasiči zasahují u popadaných stromů. čerpají vodu z podchodů i budov, ale jsou připraveni i na pomoc osobám z vlaků, které narazily do stromu. Zatím se všechny události obešly bez zranění.

Záchranáři napříč Českou republikou prosí, abyste je volali v těch nejnutnějších případech! Hasiči stále apelují na veřejnost, aby NEVOLALI na tísňové linky kvůli pytlům s pískem. Na tísňové linky volejte, pokud bude ohroženo draví vás, zvířat nebo majetek.

V Olomouckém kraji od čtvrtečního dne mají JPO zhruba 400 výjezdů. Kolem 07:00 měli hasiči v Olomouckém kraji v terénu asi 40 JPO u mnoha událostí. Byl aktivován štáb HZS Olomouckého kraje. Nejvíce zásahů je na Jesenicku a v okolí řek Bělé a Vidnávky.

HZS Kraje Vysočina od 18:00 do dnešní 6. hodiny ráno zasahoval společně s dobrovolnými hasiči u 60-ti událostí spojených s počasím.

HZS Pardubického kraje od včerejší 18. hodiny do dnešní 6. hodiny ráno zasahovaly JPO u 176 událostí.

Obec Višňová nedaleko Frýdlantu v Čechách je odříznuta od okolního světa z důvodu zaplavení silnice. Přepravu osob zajišťují hasiči. Zákaz vjezdu je na více silnicích ve větších městech, ale také mimoměstské silnice. Problémy jsou například v Ostravě, Břeclavi a Brně. Stále platí, že pokud nikam nemusíte, nevyrážejte z domu! Vyhněte se parkům, lesům! V žádném případě nechoďte plavat ani sjíždět řeky!

Noc z pátku na sobotu byla náročná na mnohých místech. Nejvíce práce za sebou mají hasiči. Na některých místech čerpali vodu, jinde odstraňovali stromy, připravovali se na evakuaci osob. Nejvíce vody napršelo v Jeseníkách a Krkonoších, vůbec nejvíce vody mělo napršet v obci Zlaté Hory na Jesenicku. V obci Mikulovice část obyvatel museli evakuovat. Stejný osud pravděpodobně čeká část města Pardubice. Část stanice metra Muzeum je uzavřena! Během soboty, 14. září, počítejte s problémy na železnici i na silnicích!

Foto: HZS Karlovarského kraje. Jihočeského kraje, Královéhradeckého kraje, MP Pardubice, MP Plzeň. MP Brno, ZZS MSK, MP Opava

Martin Kramer

Recent Posts

Podmáčený terén, dům téměř pod vodou a k tomu požár, aneb zásah u Třeboně byl pro hasiče a policisty opravdu náročný

Opravdu velmi náročný zásah u požáru má několik jednotek požární ochrany, policisté a příslušníci Zásahové…

15 hodin ago

Tři případy rabování v Moravskoslezském kraji, policie ve všech zasažených oblastech provádí hlídkovou činnost

Moravskoslezská policie se v rámci povodní 2024 zabývá hned trojicí případů, kdy se jisté osoby chtěly…

16 hodin ago

Česká republika se vzpamatovává z povodní, pomáhají všichni, kdo mohou. Záplavy mají čtvrtou potvrzenou oběť.

Na většině míst se situace v rámci povodňové aktivity zlepšuje. Někde voda opadá, jinde hladiny…

18 hodin ago

ON-LINE POVODNĚ 2024: V Ostravě je po povodních na mnohých místech zkáza, někde stále staví protipovodňové hráze, jinde se situace lepší

I v úterý, 17. září, společně můžeme sledovat aktuální dětí v rámci povodňové situace v…

2 dny ago

ON-LINE POVODNĚ 2024: Situace se mění k lepšímu. V Ostravě řeší protrhnutou hráz, záchrana osob v Přívozu stále probíhá

I dnes, v pondělí 16. září, pro vás budeme mapovat situaci tak, aby na jednom…

3 dny ago

Povodně 2024: V neděli je extrémně špatná situace v MSK a OLK, v Jeseníku a okolí padají první domy, část Ostravy se evakuuje!

Ze soboty na neděli se extrémně zhoršila situace v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Již v…

4 dny ago