Aktuálně Ze života složek IZS

Policisté z Plesné nalezli pořezaného muže, chtěl spáchat sebevraždu

Byl pátek, 30, srpna, dopoledne, když se na tísňovou linku 158 v Karlových Varech dovolala jistá žena mající obavu o svého přítele. Operačnímu důstojníkovi uvedla taková fakta, ze kterých vyplývalo zamýšlené jednání spáchat sebevraždu ze strany muže.

Po vytěžení ženy bylo zjištěno, že muž by se měl pohybovat v okolí Dolního Žandova. Operační důstojník do akce povolal několik hlídek z obvodních oddělení v okolí a také kynologa. „Jednomu z policistů se s pohřešovaným podařilo telefonicky spojit a ten mu po několikaminutovém rozhovoru sdělil, že je zraněný a nakonec i to, že se nachází někde u lesní cesty. Policisté na místo, které pohřešovaný popsal, okamžitě vyrazili, propátrali les i nepřístupný terén v okolí, ale muž se na místě nenacházel,“ uvedl mluvčí policie nprap. Jakub Kopřiva.

Několik set metrů dál si hlídka z OOP Plesná ve složení prap. Jan Mádle a prap. Jan Šuster všimla podezřelého pohybu ve stráních. V místě se nacházel devětadvacetiletý muž s nožem v ruce, kterou měl pořezanou a krvácel. Muž na zákonnou výzvu policistů odložil nůž a s policisty spolupracoval. Ti mu poskytli první pomoc a zavolali na místo Zdravotnickou záchrannou službu Karlovarského kraje. Záchranáři si muže převzali do své péče.

Velký dík v tomto případě nezasluhují jen dotyční dva policisté, ale všichni nasazení do pátrací akce, operační důstojníci na tísňové lince a také sama žena, která o svého partnera měla strach.

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...