Proti zločinu!

Čtyřicetiletý muž, který postřelil nezletilou dívku v Plzni, je stíhán vazebně

V pátek, 11, října, došlo na okraji Plzně v oblasti Zábělá k rozepři dvou mužů, kdy jeden z nich použil zbraň. Při incidentu však došlo k postřelení nezletilé dívky.

Policie téměř okamžitě započala s rozsáhlou akcí s účelem vypátrání muže, který dívku postřelil. Tu do nemocnice přepravili se zraněním záchranáři, avšak její poranění by neměla být nikterak vážné. Do pátrací akce se zapojily hlídky policie z obvodních oddělení, OHS Plzeň, SPJ KŘP Plzeňského kraje, kynologové, ale také krajská zásahová jednotka. Na pomoc s pátráním do Plzně vyrazil i vrtulník LS PČR z Prahy. Policie pátrání po muži taktéž zveřejnila na sociálních sítích, kdy veřejnost opět velmi pomohla.

Na místo incidentu samořezně vyrazili i kriminalisté z územního odboru i krajského ředitelství. Zatímco někteří kriminalisté dokumentovali místo činu společně s technikem SKPV, další společně s dalšími složkami policie pátrali po podezřelém muži.  

S dopadením podezřelého pomohla veřejnost

Po poměrně krátkém čase se podařilo kriminalistům muže zadržet téměř na druhém konci Plzně. Čtyřicetiletý muž byl vyšetřovatelem krajské „kriminálky“ obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného ve stádiu pokusu a z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Vyšetřovatel také státnímu zástupci podal podmět na vzetí obviněného do vazby.

Státní zástupce ho akceptoval a v neděli, 13. října, byl obviněný muž transportován za asistence Zásahové jednotky KŘP Plzeňského kraje k Okresnímu soudu v Plzni, kdy soud na obviněného uvalil vazbu. Muž je tak stíhán vazebně a celým případem se i nadále budou zabývat plzeňští krajští kriminalisté.

Velké díky si ale opět zaslouží veřejnost. Opět se totiž ukázalo, jak dokáže veřejnost policii při těch nejzávažnějších událostech pomoci. Téměř ihned po zveřejnění informace o pátrání policie začala získávat poznatky o možném pohybu podezřelého muže.

Mohlo by se vám také líbit...