Proti zločinu!

Požár v Mariánských Lázních má pokračování, kriminalisté obvinili muže z vraždy

V pondělí, 16. října 2023, došlo kolem 21:30 požáru rodinného domu v Mariánských Lázních nedaleko vlakového nádraží. Jelikož hasičská stanice Mariánské Lázně se nachází zhruba půl kilometru od místa události, hasiči na místě byli téměř okamžitě.

V prvním sledu na místo vyrazili nejen profesionální hasiči z Mariánských Lázní, ale i další čtyři JPO z okolí, policisté a záchranáři. Požár byl v době příjezdu prvních hasičů v plném rozsahu a celkem se k místu sjelo jedenáct jednotek požární ochrany z Karlovarského i Plzeňského kraje. Při zásahu hasiči objevili v místě požářiště osobu bez známek života.

Na místě tak začali pracovat po uhašení požáru kriminalisté z ÚO Cheb a hasičský vyšetřovatel. „Kriminalisté zjistili, že požár byl úmyslně založen v místě jediné únikové trasy, přičemž byt, kde se nacházel tehdy osmapadesátiletý muž, byl plný hořlavých materiálů, jako oblečení a papíry, které byly polité benzínem. Vyšetřování probíhalo ve spolupráci s vyšetřovateli požárů a byl využit i speciálně vycvičený služební pes na detekci akcelerantů hoření,“ uvedl nprap. Jakub Kopřiva z KŘP Karlovarského kraje.

Případ si tak přebrali od kriminalistů z ÚO Cheb jejich kolegové z 1. oddělení KŘP Karlovarského kraje. Sedmapadesátiletého muže vyšetřovatel obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinu poškození cizí věci. V případě uznání viny může být dotyčný odsouzen k odnětí svobody až do výše dvaceti let.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Mohlo by se vám také líbit...