Aktuálně

VIDEO: Díky spolupráci strážníků, policistů a záchranářů došlo k záchraně života v Postoloprtech, poděkování přišlo mimo jiné na sociálních sítích

Byla středa, 23. října 2024, krátce po 18. hodině, kdy přišlo oznámení zdravotních problémů na tísňovou linku záchranářů od jisté ženy. U Mírového náměstí v Postoloprtech došlo k náhlé zástavě oběhu u řidiče vozidla.

Záchranáři se ihned spojili se svými kolegy od městské a státní policie a požádali je o spolupráci, stejně tak došlo k instrukcím volající. Jako první na místo přijeli místní strážníci, kteří byli následováni hlídkami OHS Postoloprty a DO Postoloprty. Jako první ze zmíněných pomáhali městští strážníci, kteří muže vytáhli z vozidla, uložili pomalu na zem a začali s resuscitací. Strážníci také použili k resuscitaci automatizovaný externí defibrilátor, který mají ve svém vozidle.

Po příjezdu hlídek OHS Postoloprty ve složení pprap. Jan Klouček, pprap. Milan Malý, pprap. Lukáš Šulc a nstržm. Petr Konvalina došlo k vystřídání strážníků v resuscitaci. Zasahující státní i městští strážníci se do příjezdu posádek RV a RZP ZZS Ústeckého kraje se střídali v provádění resuscitace. Tu prováděli i v době příjezdu posádek ZZS tak, aby záchranáři mohli postupně připravit vše, co potřebují a dělat další úkony.

Uběhlo dlouhých čtyřicet minut a bylo podáno pět výbojů, než došlo k obnově základních životních funkcí u devětapadesátiletého muže. Toho po zajištění na místě přepravili záchranáři do nemocnice. Krom dobrého pocitu ze záchrany života mohli mít všichni zasahující dobrý pocit ještě jednou. A to ve chvíli, kdy se na sociálních sítích objevilo krásné poděkování dcery tohoto muže. „Dobrý večer, ráda bych touto cestou poděkovala příslušníkům Městské policie Postoloprty a Policii ČR, kteří rychlou a profesionální resuscitací zachránili život mému tátovi. Nemáme vyhráno, ale to nejdůležitější je, že dostal včas potřebnou pomoc. Slova nestačí, ale děkuji z celého srdce. <3,“ bylo napsáno v poděkování.

Tento zásah záchranářů, strážníků a policistů tak dokazuje, jak moc důležitá je včasná pomoc při náhlé zástavě oběhu. Stejně tak je patrné, proč je dobré, aby zástupci složek IZS procházeli školeními první pomoci a pořizovali se „AEDéčka“ do hlídkových vozidel PČR a MP.

Martin Kramer

Recent Posts

Požár v Mariánských Lázních má pokračování, kriminalisté obvinili muže z vraždy

V pondělí, 16. října 2023, došlo kolem 21:30 požáru rodinného domu v Mariánských Lázních nedaleko…

16 hodin ago

Co je to rakovina?

Jakmile se řekne slovo „rakovina“, každému se asi vybaví velmi závažné onemocnění nejrůznějších částí lidského…

4 dny ago

Pražský strážník pomohl zachránit lidský život, byl za to oceněn

Strážník Městské policie hl. m. Prahy Ladislav Pokorný se 24. vracel z noční služby, když…

4 dny ago

Při nehodě vozidla ZZS MSK a osobního automobilu došlo ke zranění čtyř osob

Náročnost povolání řidiček a řidičů složek IZS je opravdu veliká už jen z toho důvodu,…

5 dny ago

Čtyřicetiletý muž, který postřelil nezletilou dívku v Plzni, je stíhán vazebně

V pátek, 11, října, došlo na okraji Plzně v oblasti Zábělá k rozepři dvou mužů, kdy jeden z nich…

2 týdny ago

Podezřelý z vraždy byl zadržen hlídkou OHS Ostrava za osm minut od nahlášení incidentu

Ve středu, 9. října 2024, zhruba hodinu po půlnoci došlo k fyzickému napadení dvou mužů v Ostravě…

2 týdny ago