Ze života složek IZS

V Hradci Králové hořelo v bytě bytového domu. Víte, jak reagovat při požáru v obydlí?

Krátce před 19. hodinou ve středu, 28. srpna, vyrážely všechny složky IZS k požáru bytu v bytovém domě nacházejícím se na ulici Bidlova v Hradci Králové.

Na místo neprodleně vyrazily hlídky policie, posádky ZZS KHK a poplach byl vyhlášen postupně sedmi jednotkám hasičů. Při příjezdu první jednotky byl byt v prvním nadzemním patře celý v plamenech. Hasiči se okamžitě rozdělili do skupin, kdy někteří prováděli hasební zásah a jiní prováděli evakuaci osob – zachránit z objektu za pomoci vyváděcích masek bylo potřeba šest osob a dva psi.

Na místo se dostavili i technici ČEZu a Gasnetu. Hasiči taktéž kontrolovali ostatní byty, zda nebyly taktéž zasaženy požárem nebo nedošlo k jiným škodám. Čtyři osoby byly při požáru zraněny, dvě z nich museli záchranáři převést do nemocnice. Jedné osobě museli hasiči poskytnout psychocosiální pomoc. „Požár byl lokalizován v 19:31, jeho úplná likvidace byla ohlášena velitelem zásahu ve 20:20. Způsobená škoda byla vyčíslena na 6 mil. Kč, uchráněné hodnoty na 14 mil. Kč. Příčinou požáru byla nedbalost uživatelky bytu,“ uvedli hasiči na své facebookové stránce.

Na místě zasahovali hasiči z: CHS Hradec Králové, HS Hradec Králové-Pražská, JSDH Třebeš, JSDH Malšova Lhota, JSDH Plácky, JSDH Plačice a JSDH Svinary.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Mohlo by se vám také líbit...