Aktuálně Proti zločinu!

Tři případy rabování v Moravskoslezském kraji, policie ve všech zasažených oblastech provádí hlídkovou činnost

Moravskoslezská policie se v rámci povodní 2024 zabývá hned trojicí případů, kdy se jisté osoby chtěly obohatit při škodě jiných osob. S prvním případem se setkala policie v Ostravě, s dalšími pak v Krnově a Opavě.

Ostravě došlo k poškození soukromé osoby, V Krnově byla poškozena firma, kdy jistá osoba si ve svém vozidle vezla firmě označených sudů. Poslední případ se stal v Opavě, kdy si hlídka policie všimla v Opavě Kateřinkách pohybu v jedné ze zasažených lékáren. Na místo vyjel policejní kynolog, kdy byly nalezeny dvě ukrývající se osoby v objektu lékárny. Při ohledání místa činu bylo nalezeno i zboží, které dvojice osob chtěla odcizit.

Na všech třech případech pracují kriminalisté, kdy tyto činy krádeže jsou závažné. I z důvodu vyhlášení stavu nebezpečí hrozí pachatelům přísnější tresty. Policie České republiky neustále provádí v zasažených oblastech hlídkovou činnost, kdy pro ní jsou využívány i civilní vozidla PČR a v oblastech se pohybují i kriminalisté v civilu.

Policie České republiky prosí všechny, kteří by přišli na to, že je někdo vykradl, aby se ozvali na linku tísňového volání 158!

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...