Hrdinové mezi námi

Místo narození? Vlak Českých drah

Nestává se zas tak často, že by záchranáři zasahovali přímo ve vlacích, tu a tam ale k takovému zásahu dojde. U porodu ve vlaku záchranáři ale zasahují opravdu zřídkakdy. A právě takový porod mají za sebou záchranáři, vlakvedoucí, průvodčí a maminka ve vlaku Českých drah v Českém Brodě.

Na pátek 11. října 2024 asi nikdy nezapomenou vlakvedoucí Zbyněk a průvodčí Martin, kteří měli službu a doprovázeli expresní vlak „Slovácký expres“. V jednom z vozů tohoto vlaku začala rodit žena. Martin se Zbyňkem postupně ženě přispěchali na pomoc a ukázkově začali pomáhat. Díky skvělé práci jich samotných, maminky a hlavně pak operátorky tísňové linky 155 došlo ještě před příjezdem posádek k porození chlapce.

Do Českého Brodu, kde vlak zastavil, byli vysláni záchranáři. Na ně již čekal chlapeček, maminka i tým „porodníků“ Českých drah. Záchranáři na místě provedli všechny důležité úkony a následně transportovali zdravého chlapečka i jeho maminku do nemocnice v Kolíně.

Dvojice zaměstnanců Českých drah, operátorka Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje i maminka zasluhují od nás všech velké díky! Porod po telefonu není rozhodně lehkou záležitostí. Lehké to zajisté nebylo ani pro Zbyňka a Martina, kteří ale pomohli na svět zdravému chlapci v prostředku, kde by asi porod nikdy nečekali. Malému chlapci i jeho mamince nyní přejeme jen to dobré!

Mohlo by se vám také líbit...