Hrdinové mezi námi Ze života složek IZS

Pražský strážník pomohl zachránit lidský život, byl za to oceněn

Strážník Městské policie hl. m. Prahy Ladislav Pokorný se 24. vracel z noční služby, když si na ulici Hartigova všiml dopravní nehody, při které tramvaj srazila dívku.

Sražená dívka utrpěla devastující poranění dolní končetiny a právě Ladislav Pokorný byl první, kdo na místo přiběhl. Na nic nečekal, dívku vyprostil ji zpod tramvaje a začal okamžitě poskytovat první pomoc. Okamžitě sundal svůj pásek a použil ho jako škrtidlo. Ověřil, zda je o události již informována ZZS HMP a ve chvíli, kdy k místu dorazili další lidé, požádal jistého muže, aby dotahoval provizorní škrtidlo.

Někdo další mezitím přinesl autolékárničku, ze které použil Ladislav gumové škrtidlo. Strážník taktéž dívku, která byla v šoku, uklidňoval, pokládal ji stále do polohy omezující proudění krve a snažil se, aby pro dívku bylo její těžké poranění co nejméně vidět. „Po několika minutách přijela na místo hlídka státní policie, která přiložila na končetinu turniket. Dorazili i hasiči a záchranná služba, která si dívku převzala do péče,“ uvedla tehdy městská policie k události.

Před několika dny byl strážník Ladislav Pokorný oceněn medailí Za záchranu života. Medaili strážníkovi předal Ludvík Klema, který je pověřen vedením MP Praha. Strážník opravdu velkou měrou přispěl k tomu, aby měla dívka co největší šanci na přežití. Jeho čin byl opravdu velmi záslužný a je na místě mu znovu za jeho jednání poděkovat.

Foto: MP Praha

Mohlo by se vám také líbit...