Aktuálně

Při potyčce mezi dvěma muži v Mostě zemřelo malé dítě

K zvlášť závažnému zločinu došlo v sobotu, 27. května, na ulici Rozmarýnová v Mostě. Na místě se odehrál konflikt mezi dvěma muži, přičemž jeden z nich měl v náručí malé dítě. Dítě předškolního věku při potyčce utrpělo bodnořezná poranění, kterým i přes veškerou snahu všech na místě podlehlo.

Po oznámení incidentu na místo vyrazily všechny dostupné hlídky z okolí (OOP, OHS, ale také SPJ KŘP Ústeckého kraje a další). Na místo mířila i posádka ZZS Ústeckého kraje, jak ta pozemní, tak ta letecká. Policejní hlídky na místě zadržely dva muže. Na místo vyrazil výjezd SKPV ÚO Most a také KŘP Ústeckého kraje, konkrétně z prvního oddělení OOK.

V neděli, 28. května, obvinil jednatřicetiletého muže vyšetřovatel SKPV ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu, kdy cílem útoku byl druhý zadržený šestačtyřicetiletý muž. Při útoku bohužel ale došlo k již zmíněnému vážnému zranění dítěte, které útok nepřežilo. Proto je muž stíhán i za usmrcení z nedbalosti. Během pondělního dne bude rozhodovat soud o vzetí obviněného muže do vazby, neboť státní zástupce vyhověl požadavku vyšetřovatele SKPV.

AKTUALIZACE: Policisté během sobotního dne hledali v širokém okolí předměty, které mohly být spojeny s tímto činem. Stejně tak krátkou dobu pátrali po pachateli, který měl usmrtit dítě. Obvinění patrně nemine ani muže, který měl být napaden. Incidentu totiž měl předcházet útok napadeného muže na toho, který zabil dítě.

AKTUALIZACE II: V úterý, 30. května, rozhodl Okresní soud v Mostě o vzetí obviněného muže do vazby. Muž je stíhán vazebně z důvodu obavy útěkové a předstižné. Krajský státní zástupce Dan Anděl potvrdil novinářům to, že útočník byl v době útoku pod vlivem drog. V případě, že bude muž uznán vinným, hrozí mu za zločin vraždy ve stádiu pokusu, usmrcení z nedbalosti a přečin nebezpečného vyhrožování až osmnáctiletý trest za mřížemi.

Bohužel tento případ tak opět ukazuje, jak psychicky náročná je práce policistů, záchranářů a pak také zejména techniků, operativců a vyšetřovatelů SKPV. Upřímnou soustrast pozůstalým osobám.

Mohlo by se vám také líbit...