Hrdinové mezi námi

Osmiletý Vojta s maminkou poskytovali první pomoc, byli jediní…

Na fotografiích vidíte Vojtu a jeho maminku, kterou pozvali záchranáři z VZ Frýdek-Místek na svou základnu za tím účelem, aby jim poděkovali za jejich skvělou reakci.

„Vojta cestoval v automobilu přes Frýdek-Místek se svou maminkou, když ji z ničeho nic upozornil na neobvyklou situaci, které si během jízdy městem při pohledu z okénka všimnul: „Babička, leží na chodníku s otevřenou pusou…,“ uvádí Lukáš Huml, tiskový mluvčí ZZS Moravskoslezského kraje v tiskové zprávě. Maminka osmiletého Vojty ihned zareagovala, vrátila se tam, kde její syn říkal, že vidí ležící paní. Maminka Vojty společně s ním ženě staršího věku, která zkolabovala na ulici, poskytovala první pomoc. „Zarážející přitom podle jejích slov je, že po celou dobu se u nich nezastavil žádný chodec, ani jiný řidič, aby nabídl pomoc,“ dodává tiskový mluvčí ZZS MSK.

Záchranáři oceňují chování malého Vojty i jeho maminky. A jako dík je pozvali právě na výjezdovou základnu, kde záchranáři společně s Nadačním fondem Kryštůfek ocenili chování chlapce – dostal plyšového Kryštůfka a jako bonus si mohl prohlédnout všechna záchranářská vozidla. „Vojta s maminkou obdrželi také několik dalších drobných dárků jako upomínku na den, kdy se zachovali všímavě a příkladně,“ uzavírá Lukáš Humpl.

Vojta i jeho maminka si opravdu zaslouží velký dík!

Foto: ZZS MSK

Mohlo by se vám také líbit...