Aktuálně Ze života složek IZS

Šumperk byl plný běžců, kteří pomohli nemocnému Dominikovi

V sobotu, 9. září 2023, se konal v Šumperku první ročník charitativního běhu se složkami IZS s názvem Běhej s IZS. Na akci, kterou jsme se jako projekt Ze života IZS rozhodli podpořit, bylo vidět několik desítek běžkyň a běžců, kteří měli jedno společné – chtěli pomoci nemocnému Dominiku Kallymu.

Celou akci zorganizovali s přáteli a kolegy manželé Nikola a Jaroslav Hýblovi, kdy právě Jaroslav slouží u HZS Olomouckého kraje na Centrální požární stanici v Šumperku. „Všem našim příznivcům a dárcům velmi děkujeme. Také bychom chtěli vyjádřit velký dík všem našim dobrovolníkům a sponzorům, protože bez nich by se charitativní akce uskutečnit nemohla. Peníze rodina využije na zdravotní pomůcky a terapie,“ vysvětlil za organizátory ze šumperské stanice Jaroslav Hýbl s tím, že velkou oporou při přípravě akce byli kolegové hasiči ze stanice Šumperk v čele s ředitelem územního odboru Šumperk plk. Ing. Karlem Ondruchem.

Na celý závod se vydalo 101 malých i velkých závodníků v několika kategoriích. Krom civilistů se na akci představili i běžci z řad Hasičského záchranného sboru České republiky, Policie České republiky a také Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. O doprovodný program se starala Městská policie Šumperk, HZS Olomouckého kraje a hudebníci. V rámci doprovodného programu nechyběl skákací hrad pro děti a také malování na obličej.

,,První ročník závodu Běhej s IZS organizoval Sportovní klub HZS Olomouckého kraje ve spolupráci s HZS Olomouckého kraje a Odborovým svazem hasičů,“ uvedla por. Mgr. Lucie Balážová, tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje. Nesmíme ale zapomenout na „rodiče“ celého projektu Jardu a Nikol Hýblovi.

Všichni, kteří se na akci podíleli, a také ti, kteří se zapojili do běhu nebo darovali alespoň nějakou korunku do kasičky, si zaslouží obrovský dík! Vybráno bylo překrásných 61 685 Kč!

Dominiku, bojuj!

Mohlo by se vám také líbit...