Ze života složek IZS

V areálu Státního hradu Bouzov cvičili policisté zásah proti aktivnímu střelci

Aktivní střelec nemusí zaútočit na lidi jen ve městech, v obchodních domech, restauracích a podobně, ale také v hradech či zámcích. Jedno ze cvičení složek PČR se pořádalo právě proto na hradě Bouzov ve Zlínském kraji.

Bylo úterý, 7. listopadu, ráno, když operační důstojník IOS KŘP Zlínského kraje dostal informaci o tom, že v průběhu prohlídky Státního hradu Bouzov došlo ke střelbě. Dle informací, které operační důstojník vytěžením volajícího získal, šlo o aktivního střelce. Tak začalo cvičení celkem jednatřiceti policistů z ÚO Uherské Hradiště, Odboru služební přípravy a Pohotovostního a eskortního oddělení KŘP Zlínského kraje. Na místo tak vyrazilo hned několik prvosledových hlídek, kdy příslušnice a příslušníci zařazení pro „provosledy“ mají dlouhé střelné zbraně, lepší balistickou ochranu a jsou cvičeni na eliminaci aktivních střelců.

Cílem cvičení bylo eliminovat pachatele, ověření správnosti postupů policistů, akceschopnost hlídek a také taktika hlídek PČR na místě mimořádné události. Policisté také museli nacvičit i soubor postupů a úkonů v rámci poskytování první pomoci „zraněným“ lidem. „Poděkování patří Národnímu památkovému ústavu za umožnění cvičení v krásných prostorách Státního hradu Buchlov a Střední škole průmyslové, hotelové a zdravotnické a Vyšší odborné škole Uherské Hradiště,“ uvedl za KŘP Zlínského kraje tiskový mluvčí por. Radomír Šiška, DiS.

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...